Äntligen Måndag
Efter en härlig helg är det bara att hugga tag i en ny vecka o allt vad det innebär…
…och då var det även dags för Äntligen måndag – ett samarbete med Knorr vilket innebär att varje måndag så testar jag någon av Knorrs nya såser. Denna gång provade vi steksåsen och till den valde vi att laga kycklingfilé med champinjoner och klyftpotatis.
Man behöver inte göra det så svårt men ändå lite mysigt och extra mumsigt.
Ingredienser avser 4 portioner
4 kycklingfiléer
250 g champinjoner
3 st vitlöksklyftor
1 st Steaksås från Knorr
klyftpotatis
Salt
Peppar
Marinad:
1½ msk sesamolja
2 msk soja
1 msk flytande honung
2 st hackade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Lägg filéerna i en skål. Rör ihop marinaden, häll över filéerna och låt blandningen stå 30-40 minuter.
2. Låt kycklingfiléerna rinna av. Bryn dem i en stekpanna till fin färg och efterstek i ugnen, till en innertemperatur på 72°, ca 10 minuter. Droppa marinad över kycklingen under stektiden i ugnen.
3. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva vitlöken tunt.
4. Stek champinjoner i oljan ca 2 min, tills de fått fin färg. Fräs med vitlöken sista minuten.
Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar
Serveras med klyftpotatis, sallad och Knorrs Steaksås
Den färdiga steksåsen kommer från Knorr.
Glöm ej att salta och peppra
En god sallad vid middagsbordet sitter alltid fint.
Klyftpotatisen gör du enkelt själv … det enda som behövs är en blandning av franska kryddor samt lite olivolja.
Steksåsen, som du värmer i mikron eller i en kastrull, räcker gott till hela familjen
Nu ikväll ska jag iväg och träna, bästa sättet att kicka igång veckan på ordentligt tycker jag!
Eller varför inte ta en höstig långpromenad efter jobbet. Helt strålande höstväder i den fina naturen med fallande löv i sprakande färger, rimfrost i gräset och mörkare dagar….
Hoppas att ni får en bra start på verkan.
Kram
/E